Nyheter

Utlyser JazZtipendiat 2017/18

Midtnorsk Jazzsenter, Moldejazz og SpareBank 1 SMN utlyser JazZtipendiat 2017/18. Med den nye samarbeidspartneren Talent Norge har prosjektet en ramme på totalt én million kroner.

på bildet: JazZtipendiat 2016/17, Espen Berg (pressefoto: Thor Egil Leirtrø)

– Vi er svært glade for at Talent Norge ser verdien av satsingen på jazztalenter gjennom SpareBank 1 SMN JazZtipendiat og Trondheim Jazzorkester, sier daglig leder i Midtnorsk jazzsenter, Bjørn Willadsen, i en pressemelding fra Talent Norge.

– Trondheim har lang tradisjon for talentutvikling gjennom jazzlinja ved NTNU, et studieprogram som er sterkt medvirkende til at norske utøvere er mer etterspurte internasjonalt enn noen sinne. Jazztalentene møter imidlertid ofte et krevende musikermarked etter endt utdanning der andre faktorer enn de rent musikalske spiller en avgjørende rolle for en videre karriere. Derfor etablerte vi dette årlige stipendet, forteller Willadsen.

SpareBank 1 SMN JazZtipendiat ble etablert i 2007 av SpareBank 1 SMN og Midtnorsk jazzsenter, i samarbeid med Moldejazz. Stipendets formål er å gi unge, norske jazzmusikere utviklingsmuligheter, gjøre nye talenter synlig på ledende jazzarenaer og å videreutvikle Trondheim Jazzorkester. Med Talent Norge som ny samarbeidspartner har prosjektet nå en total ramme på én million kroner. Dette inkluderer urpremiere under Moldejazz samt påfølgende turnè høsten 2018. Stipendiaten mottar et arbeidsstipend/komponisthonorar på kr 100.000 for utviklingen av et nytt prosjekt. I tillegg honoreres prøver og konserter.

Enkeltkunstnere så vel som mindre band (max trio) kan søke, og øvre aldersgrense er 35 år. Juryen legger stor vekt på den kunstneriske idè, og prosjektet skal ha en tydelig Trondheims-profil (minst 50% av musikerne må være bosatt i Trondheimsregionen). TJO arbeider også for å bedre kjønnsbalansen i virksomheten, og det er et krav at minimum 25% av besetningen er kvinner. Besetningsstørrelse skal være 10-12 musikere.

Tidligere stipendiater er blant andre Stian Westerhus, Marius Neset, Anja Lauvdal & Heida Mobeck SKRAP og Espen Berg.

Søknadsfrist for SpareBank 1 SMN JazZtipendiat 2017/18 er 2. mai 2017.
Hele utlysningen kan lastes ned her (pdf).

Fra forsiden

Nyheter

Høstens turneer klare

Midtnorsk jazzsenter sender Kirsti, Ola & Erik, Eldbjørg Raknes & Co samt Waldemar 4 på turneer i regionen denne høsten.