Nyheter

TJO spiller med Chick Corea i New York

Trondheim Jazzorkester spiller fire konserter med Chick Corea på Blue Note i New York 16. og 17. november.

Jazzlegenden Chick Corea feirer 75 år i år og markerer jubileet med en omfattende konsertrekke på Blue Note Jazz Club i New York i høst. Corea har invitert en rekke internasjonale jazzstjerner som Bobby Mc Ferrin, Herbie Hancock; Brad Mehldau og Gary Burton til feiringen.  Trondheim jazzorkester med orkesterleder Erlend Skomsvoll er også blant de inviterte gjesteartistene.
– Det er en stor begivenhet i norsk jazzhistorie. Dette illustrerer igjen hvor sterkt norske jazzutøvere står i internasjonal sammenheng, sier daglig leder i Midtnorsk jazzsenter, Bjørn Willadsen.

Suksessfullt samarbeid
Samarbeidet mellom Chick Corea, Erlend Skomsvoll og Trondheim Jazzorkester startet da Chick Corea var Artist in Residence under Moldejazz i 2000. Konserten med TJO ble en braksuksess og ble raskt omtalt som «mirakelkonserten» og regnes blant topp tre konserter i Moldejazz-historien. Konserten ble utgitt på CD, «Live in Molde», i 2005 og fikk svært gode omtaler også internasjonalt: (…)These musicians’ individual solo skills match their capabilities as team players, and they rise to fulfill imaginative reinventions of some of Corea’s best writing. Given those features and, of course, Corea’s own distinctive playing, Live in Molde stands out as one of the year’s best large ensemble recordings(…) – John Kelman, All About Jazz

Dette er andre gang Trondheim Jazzorkester & Chick Corea holder konsert i New York. Forrige gang var i 2006 for 3000 publikummere under en internasjonal fagkonferanse for jazz.  Braksuksess skrev Dagbladets Terje Mosnes den gang. Konserten medførte engasjement til Tokyo Jazz Festival samme år. I 2010 markerte orkesteret 10-års jubileum med en Norge/Sverige-turne med Chick Corea. Også det en suksesshistorie med fulle hus og stående ovasjoner.

Erlend Skomsvoll forteller selv hva han har lært gjennom dette samarbeidet med Chick Corea:
– Chick Corea viste meg til fulle hvor forskjellen er på det norske og det engelske ordet for å spille musikk er. På engelsk betyr ordet å spille (to play) både å spille og å leke, mens i Norge må vi bruke to ord for å dekke de to tingene. Og måten Chick spiller på «Live in Molde» viser til fulle hvordan en musiker både kan spille og leke på samme tid. Det er en lærdom jeg har med meg til fulle for resten av livet.

På konsertene i New York stiller TJO & Erlend Skomsvoll med følgende besetning:
Chick Corea – piano
Erlend Skomsvoll – dirigent, arrangør
Sissel Vera Pettersen – vokal, saksofoner
Martin Myhre Olsen – saksofoner
Hanna Paulsberg – saksofoner
Kjetil Møster – saksofoner og bassklarinett
Eirik Hegdal – saksofoner og bassklarinett
Hildegunn Øiseth – trompet
Eivind Lønning – trompet
Øyvind Brække – trombone
Ole Morten Vågan – bass
Håkon Mjåset Johansen – trommer

Mer om Trondheim Jazzorkester her. 

Fra forsiden

Nyheter

Trondheim Jazz Expo 2019

Jazzlegenden Chick Corea feirer 75 år i år og markerer jubileet med en omfattende konsertrekke på Blue Note Jazz Club i New York i høst. Corea har invitert en rekke internasjonale jazzstjerner som Bobby Mc Ferrin, Herbie Hancock; Brad Mehldau og Gary Burton til feiringen.  Trondheim jazzorkester med orkesterleder Erlend Skomsvoll er også blant de […]

Nyheter

Alf Hulbækmo ny stipendiat i TJO

Jazzlegenden Chick Corea feirer 75 år i år og markerer jubileet med en omfattende konsertrekke på Blue Note Jazz Club i New York i høst. Corea har invitert en rekke internasjonale jazzstjerner som Bobby Mc Ferrin, Herbie Hancock; Brad Mehldau og Gary Burton til feiringen.  Trondheim jazzorkester med orkesterleder Erlend Skomsvoll er også blant de […]