Nyheter

Boklansering «Jazz ved Nidelven-en musikkhistorisk byvandring»

Midtnorsk jazzsenter lanserer 15.november den nye jazzhistoriske boka «Jazz ved Nidelven-en musikkhistorisk byvandring».
Forfatter er pensjonert NRK – journalist Jan Ditlev Hansen (Tromsø, opprinnelig fra Trondheim), som selv er en lidenskapelig jazzlytter og jazzformidler. Lay-out er ved Ola Reibo, Tromsø, som også hadde ansvaret for en tilsvarende utgivelse om nordnorsk jazz («Nordlands trompet»).

Boka gir et omfattende og fornøyelig innblikk i jazzmiljøet i Trondheim, med noen geografiske avstikkere, fra starten av forrige århundre fram til i dag, med artige sidekicks og fine portretter av et utvalg jazzmusikere. Sentralt står også en imponerende oversikt av alle plateutgivelsene (med coverbilder).

Boka formidler historikken til det organiserte jazzmiljøet som Trondheim Jazzforum, JazzMazz/Trondheim Jazzfestival, NTNU-Jazzlinja og Midtnorsk jazzsenter med sin virksomhet: ensemblene Trondheim Jazzorkester, Trondheim Voices, Midtnorsk Ungdomsstorband, Young Voices med mer.

Forfatter: Jan Ditlev Hansen. Lay-out: Ola Reibo
Forfatter: Jan Ditlev Hansen.
Lay-out: Ola Reibo

Fra forsiden

Nyheter

Trondheim Jazz Expo 2019

Midtnorsk jazzsenter lanserer 15.november den nye jazzhistoriske boka «Jazz ved Nidelven-en musikkhistorisk byvandring». Forfatter er pensjonert NRK – journalist Jan Ditlev Hansen (Tromsø, opprinnelig fra Trondheim), som selv er en lidenskapelig jazzlytter og jazzformidler. Lay-out er ved Ola Reibo, Tromsø, som også hadde ansvaret for en tilsvarende utgivelse om nordnorsk jazz («Nordlands trompet»). Boka gir […]

Nyheter

Alf Hulbækmo ny stipendiat i TJO

Midtnorsk jazzsenter lanserer 15.november den nye jazzhistoriske boka «Jazz ved Nidelven-en musikkhistorisk byvandring». Forfatter er pensjonert NRK – journalist Jan Ditlev Hansen (Tromsø, opprinnelig fra Trondheim), som selv er en lidenskapelig jazzlytter og jazzformidler. Lay-out er ved Ola Reibo, Tromsø, som også hadde ansvaret for en tilsvarende utgivelse om nordnorsk jazz («Nordlands trompet»). Boka gir […]