Nyheter

Monitorturné med Rohey i Midt-Norge

Konsertserien Monitor fortsetter, og i april skal bandet Rohey med Beate Lech spille for ungdom på klubbscener og skoler i Midt-Norge.

Monitor er en konsertserie som har som mål å få flere unge til å få ørene opp for jazz.  Fire band med fire ulike mentorer turnerer de ulike landsdelene, og i Midt-Norge er det bandet Rohey med mentor Beate Lech som skal spille for ungdom i regionen.  Beate Lech er låtskriver og vokalist kjent fra blant annet Beady Belle, og som mentor har hun jobbet med Rohey og forberedt en konsertprogram som skal treffe unge og nye lyttere.  De fire bandmedlemmene i ROHEY møttes på Jazzlinja i Trondheim, hvor de oppdaget at de alle hadde en forkjærlighet for posete grooves, slikke akkorder og vokal med ekte soul. Musikken er en blanding av jazz, soul og r&b med både originale låter, arrangementer av jazzstandarder og poplåter. Bandet består av vokalist Rohey Taalah, Ivan Blomqvist på tangenter, Kristian B. Jacobsen på bass og trommeslager Henrik Lødøen.

Rohey og Beate Lech spiller på Storyville i Molde 7. april og Dokkhuset i Trondheim 9. april.  De avslutter på Trøndertun Folkehyskole i Melhus og på Røstad Scene i Levanger 11. april.

Ungdom skal få ørene opp for jazz
Monitor er medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforums konsertserie for ungdom. Unge band i starten av sin karriere velges ut til å gjennomføre turné og workshops. De får veiledning og musikalsk hjelp av en mentor som har erfaring med målgruppen.
– Målet er å få flere unge til å få ørene opp for jazz. Monitor skal treffe ungdommen og inspirerer til både å arrangere og å lytte til ny og spennende musikk, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, og fortsetter: – Ungdom skal involveres i så mange deler av prosessen som mulig; på scenen, i konsertproduksjon og –gjennomføring samt med design og markedsføring

I samarbeid med de regionale jazzsentrene arrangeres det turneer i fire landsdeler i løpet av høsten 2015 og våren 2016. Først ut var saksofonkometen og mentor Marius Neset som sammen med BeHop turnerte klubber og skoler i Agder og Telemark i november i fjor. Pianist og Buddyprisvinner Erlend Skomsvoll var mentor da bandet Molecules turnerte klubber på Vestlandet i mars i år. I april legger White Ascot ut på turné i Nord-Norge med hjelp av mentor Fredrik Forssman fra kompetansenettverket RYK, og kvartetten Rohey fra jazzlinja i Trondheim besøker klubber i Midt-Norge sammen med mentor Beate Lech.

Monitor er et samarbeidprosjekt mellom Norsk jazzforum og de regionale jazzsentrene og er støttet av Norsk kulturråd.

Fra forsiden

Nyheter

Ny utgivelse TJO & CHICK COREA & ERLEND SKOMSVOLL

Monitor er en konsertserie som har som mål å få flere unge til å få ørene opp for jazz.  Fire band med fire ulike mentorer turnerer de ulike landsdelene, og i Midt-Norge er det bandet Rohey med mentor Beate Lech som skal spille for ungdom i regionen.  Beate Lech er låtskriver og vokalist kjent fra […]

Nyheter

Midtnorsk ungdomsstorband digital release

Monitor er en konsertserie som har som mål å få flere unge til å få ørene opp for jazz.  Fire band med fire ulike mentorer turnerer de ulike landsdelene, og i Midt-Norge er det bandet Rohey med mentor Beate Lech som skal spille for ungdom i regionen.  Beate Lech er låtskriver og vokalist kjent fra […]