Nyheter

JazZtipendiat til Espen Reinertsen

Saksofonist og komponist Espen Reinertsen mottok under Moldejazz i går kveld SpareBank 1 SMN og Midtnorsk Jazzsenters JazZtipendiat 2014/15.

(foto: Camilla Grunewald/Moldejazz)

SpareBank 1 SMN og Midtnorsk Jazzsenter har gått sammen om å videreutvikle det livskraftige jazzmiljøet i landsdelen. Banken finansierer i den forbindelse SpareBank 1 JazZtipendiat – en årlig nasjonal stipendiatordning på kr.200.000,-.

– I tillegg legger Midtnorsk Jazzsenter og Moldejazz inn betydelige ressurser i ordningen, som gjør dette til den største jazzprisen i Norge, forteller de i en pressemelding.

Pengene har som formål å gi stipendiaten muligheten til å utvikle seg og skape en ny produksjon sammen med Trondheim Jazzorkester. Denne musikken skal framføres for første gang på Moldejazz påfølgende år. Ordningen skal også bidra til at Trondheim Jazzorkester styrker sin posisjon som det ledende jazzensemblet i Norge.

Til årets stipend – det åttende i rekken; meldte det seg flere svært godt kvalifiserte søkere. Juryen har hatt en krevende oppgave, men var enstemmig om årets vinner.
Juryens begrunnelse:

«Årets jazZtipendiat har over lang tid vist seg som et stort talent og en spennende instrumentalist og komponist. Kandidaten har over tid utviklet ulike spilleteknikker på sitt instrument gjennom over 150 konserter rundt om i verden; i ulike musikalske konstellasjoner og formater med både norske og internasjonale musikere. Gjennom samarbeidet med Trondheim Jazzorkester beskriver kandidaten i sin søknad at planen er å utforske klangbasert improvisasjon i et stort ensemble og la blåsere og klangelementer få en bærende og vesentlig rolle i musikken, som i form vil ligge nærmere en del eksperimentell popmusikk enn instrumentalmusikk / jazzmusikk»

SpareBank 1 JazZtipendiat 2014-15 er saksofonist og komponist Espen Reinertsen. Han er født i 1979, bosatt i Oslo og utdannet ved NTNU jazzlinja og Norges Musikkhøgskole. Espen Reinertsen har så langt i sin musikerkarriere vært involvert i ulike konstellasjoner, bl.a. duoen Streifenjunko med trompetist Eivind Rønning, Christian Wallumrød Ensemble, Koboku Senju og de japanske improvisatørene Tetuzi Akiyama og Toshimaru Nakamura. Han har også vært med i ulike prosjekter i Trondheim Jazzorkester de siste årene.»

Juryen har i år bestått av Anders Eriksson (leder Moldejazz), Per Oskar Olsen (SpareBank 1 SMN), Njål Ølnes (musiker), Sissel Vera Pettersen (musiker), Jan Ole Otnæs (leder Nasjonal Jazzscene), Bjørn Willadsen (leder Midtnorsk Jazzsenter) og Eirik Hegdal (kunstnerisk leder Trondheim Jazzorkester).

Tidligere SpareBank 1 JazZtipendiater er Kobert (2007-08), Magic Pocket (2008-09), Kim Myhr (2009-10), Stian Westerhus (2010-11), Marius Neset (2011-12), Albatrosh (2012-13) og Kristoffer Lo (2013-14).

Fra forsiden

Nyheter

Trondheim Jazz Expo 2019

(foto: Camilla Grunewald/Moldejazz) SpareBank 1 SMN og Midtnorsk Jazzsenter har gått sammen om å videreutvikle det livskraftige jazzmiljøet i landsdelen. Banken finansierer i den forbindelse SpareBank 1 JazZtipendiat – en årlig nasjonal stipendiatordning på kr.200.000,-. – I tillegg legger Midtnorsk Jazzsenter og Moldejazz inn betydelige ressurser i ordningen, som gjør dette til den største jazzprisen […]