Nyheter

Fin åpning av SODDjazz 2014

Åpningen av den 20nde  SODDjazz festivalen fant sted i Nils Aas kunstverksted på Inderøy i går kl 18:00.  Årets festival ble åpnet verbalt av Petter Myhr – direktør for Olavsfestdagene i Trondheim og Olav Kallhovd – distriktsmusiker i Inderøy. Myhr påpekte viktigheten av at det finnes lokale ildsjeler som drar i gang lokale jazz- og viseklubber, slik at det lokale publikum får oppleve impulser utenfra. Han nevnte de mange impro – konsertene han selv har vært publikum (og forelder) på, og en spesiell konsertopplevelse med Arild Andersen (b), Pål Thowsen (trommer) i Namsos en gang. Det viktigste momentet er kanskje den totale dedikasjon musikerne har, og  kommunikasjonen de utøver i samspillsituasjonen der nye tanker og idèer brynes mot hverandre og hvor ny kunst kan oppstå. Olav Kallhovd betonte også festivalens sjangerbredde med innslag fra både folkemusikken, trad jazz, impro, world osv..

Festivalen åpnet musikalsk med Gjermund Larsen Trio og en rekke med egenkomponerte, velklingende «slåtter» .  Deretter gikk 2.klasse jazzlinja- NTNU på scenen i Rødbrygga under artistnavnet «Flaskepost». Her hadde alle medlemmene i bandet komponert hver sine låter og det ble en imponerende forestilling både i kvalitet og bredde. Kvelden ble avsluttet med «headliner» Ola Kvernberg Trio på samme sted.

Festivalen fortsetter t.o.m søndag. www.soddjazz.no

 

Fra forsiden

Nyheter

Trondheim Jazz Expo 2019

Åpningen av den 20nde  SODDjazz festivalen fant sted i Nils Aas kunstverksted på Inderøy i går kl 18:00.  Årets festival ble åpnet verbalt av Petter Myhr – direktør for Olavsfestdagene i Trondheim og Olav Kallhovd – distriktsmusiker i Inderøy. Myhr påpekte viktigheten av at det finnes lokale ildsjeler som drar i gang lokale jazz- og […]

Nyheter

Alf Hulbækmo ny stipendiat i TJO

Åpningen av den 20nde  SODDjazz festivalen fant sted i Nils Aas kunstverksted på Inderøy i går kl 18:00.  Årets festival ble åpnet verbalt av Petter Myhr – direktør for Olavsfestdagene i Trondheim og Olav Kallhovd – distriktsmusiker i Inderøy. Myhr påpekte viktigheten av at det finnes lokale ildsjeler som drar i gang lokale jazz- og […]