Nyheter

Bestillingsverk på veien

Vokalensemblet Trondheim Voices og perkusjonskollektivet Batagraf legger ut på miniturné i slutten av oktober med Jon Balkes bestillingsverk On Anodyne.

Trondheim Voices bestilte On Anodyne av Jon Balke, og verket ble urframført sammen med Batagraf under Moldejazz 2011. I slutten av oktober blir det mulighet til gjennhør i Stavanger, Bergen og Oslo.

On Anodyne er en suite for 9 stemmer og 4 perkusjonister. Bestanddelene i musikken er stemmer, trommer og tekst.  I On Anodyne har Jon Balke gjort bruk av diktet Anodyne av den amerikanske poeten Yusef Komunyakaa, som etter eget sigende er opptatt av tidløse temaer, myter og synd, sensualitet og jazz.

 

Trondheim Voices er Norges eneste improviserende vokalensemble og består av ni erfarne sangsolister og improvisatører. De endevender mulighetene for vokalimprovisasjon i ensemble. Jon Balke er en av Norges mest spennende utøvere og komponister. Perkusjonsforumet Batagraf består av Jon Balke og et knippe trommeslagere, som utforsker polyfone teknikker i rytmikkens yttergrenser, ny musikk med røtter i vestafrikansk Wolof-musikk.

Batagraf: Jon Balke –  komponist og perkusjon, Helge Norbakken – perkusjon, Snorre Bjerck – perkusjon, Ingar Zach – perkusjon,

Trondheim Voices: Anita Kaasbøll, Heidi Skjerve, Ingrid Lode, Kristi Huke, Live Maria Roggen, Siri Gjære, Sissel Vera Pettersen, Torunn Sævik, Silje Karlsen & Tone Åse

Turné oktober 2011:
26.oktober – Hall Toll, Stavanger
27. oktober – Sardinen Bergen
28. oktober – Litteraturhuset, Oslo

 

Fra forsiden

Nyheter

Trondheim Jazz Expo 2019

Trondheim Voices bestilte On Anodyne av Jon Balke, og verket ble urframført sammen med Batagraf under Moldejazz 2011. I slutten av oktober blir det mulighet til gjennhør i Stavanger, Bergen og Oslo. On Anodyne er en suite for 9 stemmer og 4 perkusjonister. Bestanddelene i musikken er stemmer, trommer og tekst.  I On Anodyne har […]